FAQ

FAQ

vraag
maar
raak

Welke verzekering is inbegrepen?

Een all-risk verzekering met extra ruime WA-dekking (ANG 500’000 ofwel circa USD 275’000) is bij ons altijd in de huurprijs inbegrepen.

Zijn banden meeverzekerd?

NEE. Banden zijn niet meeverzekerd. Kosten voor reparatie/vervanging van een lekke band zijn voor eigen rekening. Vrijwel al onze auto’s hebben een reserveband (of anders een banden reparatieset).

Hoe hoog is het eigen risico?

Het standaard eigen risico bedrag is USD 750 (per gebeurtenis).

Kan ik het eigen risico afkopen?

JA. Het eigen risico bedrag kan afgekocht (verlaagd) worden tot USD 150 voor USD 6 per dag extra.

Dien ik een borgsom te betalen?

JA. De borgsom is gelijk aan het eigen risico bedrag (USD 750 of USD 150) en dient bij het afleveren van de auto worden voldaan via een autorisatie op een credit card of eventueel cash.

Kan ik een auto huren zonder in het bezit te zijn van een credit card?

JA, dat kan. De borgsom dient dan cash te worden voldaan.

Hoe en wanneer betaal ik de auto?

Bij het afleveren van de auto. De totale huursom dient dan te worden voldaan middels een pinpas, credit card ((4% commissie – ook voor V-Pay en Mastercard debit passen) of cash in Nederlands Antilliaanse Guldens of US Dollars. Wij hebben een mobiele pinmachine.

Eventueel kan de huursom ook voorafgaand aan het afleveren per bankoverschrijving worden voldaan.

Wat is de minimale huurperiode?

De minimale huurperiode is 4 dagen. Op aanvraag/bij uitzondering is 2-3 dagen huur mogelijk (toeslag).

Zijn er kosten verbonden aan het afleveren/ophalen van de auto?

De auto wordt in principe kosteloos afgeleverd en ook weer opgehaald bij jouw accommodatie.

Mocht dit echter aan de westkant van het eiland zijn (ten westen van de grote rotonde richting Westpunt) of in de buurt van het vliegveld dan vragen wij hier een vergoeding van USD 30 per rit voor. Wij leveren niet af voorbij Coral Estate / Villapark Fontein.

Kan de auto op het vliegveld worden afgeleverd/opgehaald?

Wij mogen onze auto’s niet afleveren/ophalen op het vliegveld, daar wij een particulier autoverhuurbedrijf zijn dat niet op het vliegveld is gevestigd. Wij riskeren een boete als wij dit toch doen. Op aanvraag regelen wij graag een betrouwbare en comfortabele taxi transfer van het vliegveld naar jouw accommodatie en/of vice versa (extra kosten – afhankelijk van locatie van jouw accommodatie).

Hoe oud moet ik zijn om een auto te kunnen huren/besturen?

Wij hanteren een minimum leeftijd van 21 jaar. Wel dien je minimaal 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Moet ik een internationaal rijbewijs hebben om een auto te kunnen huren/besturen?

NEE, dat is op Curaçao niet nodig. Een (origineel) normaal rijbewijs is voldoende.

Wie mag er in de auto rijden?

Alle door ons geregistreerde (extra) bestuurders mogen de auto besturen. Dit is inbegrepen in de huurprijs.

Verhuren jullie kinderstoelen/zitverhogers?

JA, wij verhuren op aanvraag een kinderstoel (Isofix) voor USD 25 of een zitverhoger voor USD 10 (prijzen voor de hele huurperiode).

Hebben de auto’s airco?

JA, al onze auto’s zijn voorzien van een heerlijk koele airco.

Hebben de auto’s navigatie?

Al onze auto’s zijn voorzien van Apple Carplay/Android Auto, zodat je je mobiele telefoon gemakkelijk voor navigatie kunt gebruiken. Hiervoor heb je wel de originele kabel van de telefoon nodig.

Wat zijn de beste navigatie apps voor Curaçao?

Maps.me en Google Maps zijn de beste navigatie apps. Beide zijn offline te gebruiken. Wel eerst online de kaart van Curaçao downloaden.

Wat is het brandstofbeleid?

VOL = VOL. De auto wordt door ons altijd volgetankt afgeleverd. Deze dient ook weer volgetankt te worden ingeleverd. Anders brengen wij USD 50 extra in rekening. Optioneel kan een volle tank benzine worden vooruitbetaald voor USD 50 (Fiat 500) danwel USD 75 (SUV). In dat geval hoeft de auto niet volgetankt te worden ingeleverd.

Voor onze elektrische auto’s geldt een afwijkend beleid.

Hoe tank ik op Curaçao?

Op Curaçao dien je eerst bij de kassa te betalen alvorens je gaat tanken. Je kunt jouw pinpas of rijbewijs afgeven en achteraf betalen voor een volle tank, of je betaalt meteen met pin of cash en je ontvangt achteraf hetgeen te veel betaald is cash terug. Bij diverse tankstations lopen ook medewerkers met mobiele pinmachines die je graag helpen met tanken (een kleine fooi van ANG 1-2 wordt op prijs gesteld).

Welke brandstof gaat er in de auto’s?

Al onze benzine auto’s rijden op SUPER benzine (loodvrij). Op Curaçao kennen we slechts 1 soort van deze benzine, de GELE pomp (de zwarte pomp is diesel). Onze elektrische auto’s kunnen geladen worden bij diverse laadpunten (openbaar en particulier).

Dien ik de auto af te sluiten?

JA, de auto moet altijd afgesloten worden (ook het eventuele cabrio- of schuifdak). Laat echter nooit waardevolle spullen achter in de auto en laat zeker geen spullen in het zicht liggen.

GELDT ER EEN KILOMETERLIMIET?

Nee, onbeperkte kilometers zijn inbegrepen in de huurprijs

Verkeersregels op Curaçao

EN WAT TE DOEN BIJ EEN ONGEVAL, SCHADE OF PECH

De wegen op Curaçao zijn niet al te best. Er zitten veel gaten en hobbels in de wegen, dus rij vooral niet te hard. De mensen op het eiland kijken regelmatig op hun telefoon tijdens het rijden, gebruiken niet altijd hun knipperlicht en rijden geregeld door rood. Rij daarom anticiperend en houd altijd afstand.

De maximum snelheid is 60 km per uur buiten de bebouwde kom (tenzij anders aangegeven). Binnen de bebouwde kom is dit 40 km per uur. Bij significante overtreding van de maximum snelheid zullen wij een melding krijgen, daar al onze auto’s voorzien zijn van een GPS tracker.

Verkeer van rechts heeft GEEN voorrang. Echter bij langzaam rijdend verkeer/file is het gebruikelijk om te ritsen en auto’s die van rechts komen om beurten voor te laten gaan.

Doorgaand verkeer heeft (meestal) voorrang.

Links en rechts inhalen is toegestaan op een 2-baans weg.

Als je op een rotonde rijdt heb je voorrang, tenzij anders aangegeven.

Bij (lichte) regen zijn de straten glad, rij dan extra voorzichtig (zeker in bochten). Bij zware regen lopen  straten snel onder, waardoor gaten niet meer zichtbaar zijn. Indien het water te hoog staat, NIET doorrijden. Neem een alternatieve route.

Bij een ongeval of schade aan de auto, de auto NIET verplaatsen! Stel direct ons op de hoogte en bel ook Forensys (Tel. +5 999 461 3282 – soort verkeerspolitie). In geval van nood ook politie bellen (Tel. 911). Forensys maakt foto’s en handelt de verzekeringspapieren af. Zonder tussenkomst van Forensys en/of bij verplaatsen van de auto voordat Forensys ter plaatse is vervalt de verzekeringsdekking en is alle schade aan de auto voor eigen rekening.

Wij zijn lid van de 24-7 Wegenwacht (roadside assistance) op Curaçao. Bij pech aan de auto of een lekke band kunnen zij altijd gebeld worden (+5 999 465 0896). Wij kunnen via de GPS tracker altijd zien waar de auto zich bevindt.

Pas bij rijden in één van onze elektrische auto’s extra goed op met voetgangers. Zij horen de auto mogelijk niet.